Αρθρογραφία GDPR

25
Σεπ

Συμμετοχή της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα σε εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4624/19 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: μία πρώτη συζήτηση». (ΔΣΑ, 24 Σεπτεμβρίου 2019)

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2019  εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4624/19 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: μία πρώτη συζήτηση», που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα τελετών «Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία ήταν κατάμεστη καθ’ όλη τη διάρκεια των εισηγήσεων. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. Ομιλητές ήταν οι: Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο  Τμήμα...
Δείτε Περισσότερα
03
Σεπ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τίτλο «Παρατηρήσεις για το (νέο) σ/ν για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων. ». (www.eea.gr, 21 Αυγούστου 2019)

Παρατηρήσεις αναφορικά με το (νέο) Σχέδιο Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων. Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τη 12η Αυγούστου 2019 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, το οποίο θεσπίζει νομοθετικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 (εφεξής «ΓΚΠΔ») και την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 9εφεξής η «Οδηγία»). Το σχέδιο Νόμου επιδιώκει...
Δείτε Περισσότερα
23
Ιούλ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στο Lawandorder.gr με τίτλο «GDPR και υποχρεώσεις των Δομών Υγείας» . (Ιούλιος 2019)

Παρατηρείται τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα μία τάση αναδιοργάνωσης των πολιτικών και διαδικασιών των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και στον αντίποδα αύξηση των ελέγχων των αρμοδίων εποπτικών αρχών με ενίοτε επιβολή συστάσεων και προστίμων στο πλαίσιο διορθωτικών εξουσιών που τους απονέμονται βάσει του Κανονισμού. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ 679/2016) («Κανονισμός»), ο οποίος κατήργησε την Οδηγία 95/46/ΕΚ, δεν παραμένει απλά στο επίπεδο εξαγγελίας νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά προκαλεί τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν και να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Πράγματι,...
Δείτε Περισσότερα
10
Ιούλ

Συμμετοχή του Νικόλα Αναστασόπουλου, συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, στον έλεγχο προόδου του project BPR4GDPR στο πλάισιο του προγράμματος Horizon 2020. (Βρυξέλλες, 26-28 Ιουνίου 2019.)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έργου BPR4GDPR στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020, στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Νικόλας Αναστασόπουλος, εκπροσωπώντας την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., της οποίας χρέη Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων εκτελεί η δικηγορική μας εταιρεία.
Δείτε Περισσότερα
03
Ιούν

Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου στο 5th Risk & Business Continuity Management Forum, στo πάνελ «GDPR: Ευκαιρία για την Ανθεκτικότητα». (Divani Caravel Hotel, 29 Μαΐου 2019).

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρασκευή 31 Μαΐου 2019   Με θέμα την Επιχειρησιακή Συνέχεια των οργανισμών και τη διαχείριση των Απειλών, έλαβε χώρα εχθές, Τετάρτη 29 Μαΐου, το 5th Risk & Business Continuity Management Forum. Η επιτυχής διοργάνωση έγινε από το μηνιαίο περιοδικό Netweek της Boussias Communications και την  Fidel & Fortis. Στο 5th Risk & BCM Forum εισήχθη η έννοια του Organizational Resilience και σε τέσσερα Masterclass αναπτύχθηκε η σημασία της Ανθεκτικότητας των οργανισμών και οι παράγοντες που την καθορίζουν. Τα Masterclass πλαισιώθηκαν από συζήτηση πάνελ και ζωντανές συνεντεύξεις....
Δείτε Περισσότερα
31
Μαΐ

Συμμετοχή της Χαράς Ζέρβα, Δικηγόρου, Partner της δικηγορικής εταιρείας «Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες»,Επικεφαλής του GDPR Team της εταιρείας, και Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer – DPO), σε εκδήλωση της ΕΥ Ελλάδος με σκοπό την ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον GDPR.

ΕΥ: Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του GDPR, οι προκλήσεις παραμένουν. Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ – GDPR), οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις παραμένουν πολλές. Πάντα στο πλευρό των επιχειρήσεων, η ΕΥ Ελλάδος διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό να ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις του ΓΚΠΔ, αλλά και τα εργαλεία και τις λύσεις που έχουν αναπτυχθεί, προκειμένου να υποστηρίξουν εταιρείες και οργανισμούς στην προσπάθεια συμμόρφωσής τους προς τον Κανονισμό. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γιάννης Δρακούλης, Associate Partner και Επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Ερευνών...
Δείτε Περισσότερα
31
Μαΐ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου με τίτλο «GDPR» ένας χρόνος μετά . (www.dikastiko.gr, 31 Μαϊου 2019)

Ο Κανονισμός “GDPR” ήρθε σε συνέχεια της Οδηγίας 46/95 (ΕΚ) προκειμένου να αντιμετωπίσει, ουσιαστικά, την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και επικοινωνίας που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι, όχι μόνο της προσωπικής, αλλά και της επαγγελματικής μας ζωής. Στόχος του Κανονισμού είναι, αφενός να δώσει τον έλεγχο πίσω στα υποκείμενα των δεδομένων, τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν ποιος και τί γνωρίζει για αυτούς σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας, αφετέρου δε να θέσει ένα όριο στο τί μπορεί να κάνει ένας οργανισμός με τις πληροφορίες που συλλέγει και επεξεργάζεται....
Δείτε Περισσότερα
29
Μαΐ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τίτλο «Ένας χρόνος GDPR». (www.eea.gr, 28 Μαϊου 2019)

Ένας χρόνος GDPR. Γράφει ο Νικόλας Κανελλόπουλος Η 25η Μαΐου 2019 σηματοδοτεί τα πρώτα γενέθλια του Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 2016/679, εφεξής GDPR), η εφαρμογή του οποίου ανασυνέταξε ουσιωδώς το πλαίσιο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εντείνοντας τις υποχρεώσεις ιδιωτικών και δημοσίων φορέων και ενισχύοντας τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων. Παράλληλα ενισχύθηκε και ο ρόλος των εθνικών Αρχών Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  των κρατών μελών της Ε.Ε. ως προς την διαφύλαξη των δικαιωμάτων αυτών, μέσα από τον έλεγχο της συμμόρφωσης των φορέων με τις επιταγές του GDPR....
Δείτε Περισσότερα
24
Απρ

Συμμετοχή του κ. Νικόλα Αναστασόπουλου, συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας , ως ομιλητή στο συνέδριο «HealthIT Conference 2019: Health in all Politics: Διαμορφώνοντας την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική για την Υγεία». (16-17 Απριλίου 2019, Ίδρυμα Ευγενίδου).

Ο κ. Νικόλας Αναστασόπουλος, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας «ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» συμμετείχε ως ομιλητής στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα συζήτησης «Ένας χρόνος από την εφαρμογή του GDPR», στο πλαίσιο του «HealthIT Conference 2019: Health in all Politics: Διαμορφώνοντας την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική για την Υγεία», το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία 16-17 Απριλίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία του HL7 Hellas, του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.,...
Δείτε Περισσότερα
23
Απρ

Συμμετοχή της Αναστασίας Παύλου, συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, στο 6ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών με θέμα: «ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ «ΑΜΗΧΑΝΙΑ» – Κλασικά ζητήματα και νέα διλλήματα». (Πάτρα, 12-13 Απριλίου)

Η Αναστασία Παύλου, συνεργάτης της δικηγορικής  εταιρείας «ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», με εμπειρία σε ζητήματα πρακτικής εφαρμογής του GDPR (GDPR expert – CIPP/E) συμμετείχε στο 6ο  Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών στις 12-13 Απριλίου στην Πάτρα. Στην σχετική ενότητα του συνεδρίου για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στο Δημόσιο & στις τουριστικές επιχειρήσεις, ανέπτυξε το θέμα «GDPR και Τουρισμός, άλλη μια υποχρέωση ή μια ευκαιρία;», όπου παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους...
Δείτε Περισσότερα
08
Απρ

Συμμετοχή του Νικόλα Αναστασόπουλου, συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, στο project BPR4GDPR στα πλάισια του προγράμματος Horizon 2020. (Eindhoven, 3-4 Απριλίου 2019.)

Ο Νικόλας Αναστασόπουλος, συνεργάτης της δικηγορικής  εταιρείας «ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», η οποία τυγχάνει  Υπευθύνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, εκπροσώπησε την εταιρεία (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε) κατά το διήμερο 3-4 Απριλίου 2019 στις συναντήσεις εργασίας, που έλαβαν χώρα στο Technological University of Eindhoven (Faculty of Mathematics and Computer Science) στην Ολλανδία, μεταξύ των συνεργατών για το project «Business Process Re-engineering and functional toolkit for GDPR compliance» (BPR4GDPR), στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης καινοτόμων δράσεων HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.    
Δείτε Περισσότερα
03
Απρ

Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου ως ομιλητή στο GDPR for Marketers Conference ’19 με θέμα εισήγησης «To Δικαίωμα στη Λήθη: Πραγματικότητα ή Ουτοπία για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Διαφήμιση». (29 Μαρτίου 2019, Domotel Kastri)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                       Τρίτη 2 Απριλίου 2019 Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου...
Δείτε Περισσότερα
19
Μαρ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τίτλο «Πρακτικά ζητήματα εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR)». (www.eea.gr, 19 Μαρτίου 2019)

Πρακτικά ζητήματα εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Γράφει ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος Ο Γενικός Κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνει 173 αιτιολογικές σκέψεις και 99 άρθρα.  Με δεδομένο όμως ότι εισάγει για πρώτη φορά ορισμένες νέες έννοιες, καθώς και ότι δεν έχει ακόμα ψηφιστεί εθνικός νόμος, ο οποίος θα όφειλε να εξειδικεύει ορισμένα νομικά ζητήματα του νέου νομικού πλαισίου, απαιτείται συχνά συνδυαστική ανάγνωση με σχετικές οδηγίες, αποφάσεις και απόψεις των εθνικών και ενωσιακών εποπτικών αρχών και συμβουλευτικών οργάνων, όπως λ.χ. της γνωστής ομάδας του άρθρου 29 και ήδη...
Δείτε Περισσότερα
08
Μαρ

Εκδήλωση του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με θέμα «Μπροστά στην εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR): Η νομολογιακή εμπειρία και οι νέες προκλήσεις». (Πλάκα, 6 Μαρτίου 2019)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 η εκδήλωση του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία – The Ιnstitute for Privacy Law, Data Protection and Technology (IPL) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στις εγκαταστάσεις του στην Πλάκα με θέμα «Μπροστά στην εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR): Η νομολογιακή εμπειρία και οι νέες προκλήσεις».      Την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή του και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος,            Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), Επίτιμος...
Δείτε Περισσότερα
15
Φεβ

Άρθρο της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα στον Νομικό Οδηγό Greek Law Digest με θέμα «Δεδομένα υγείας, βιομετρικά & γενετικά δεδομένα σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ».

Άρθρο της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα στον  Greek Law Digest , τον μοναδικό στο είδος του Νομικό Οδηγό για την Ελλάδα, ο οποίος προσφέρεται στις ξένες διπλωματικές Αρχές στη χώρα και στις ελληνικές διπλωματικές  Αρχές του εξωτερικού, σε οικονομικούς και επενδυτικούς Οργανισμούς, σε Διεθνείς Αρχές και θεσμικά όργανα, ενώ παράλληλα αποτελεί συστηματικά προσφορά εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Οργανισμού Enterprise Greece προς ξένους εταίρους και συνομιλητές. ΘΕΜΑ: «Δεδομένα υγείας, βιομετρικά & γενετικά δεδομένα σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ»   Download the PDF file .
Δείτε Περισσότερα
20
Νοέ

Εκδήλωση του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) σε συνεγασία με το German Marshall Fund of the United States με θέμα «Κυβερνοχώρος και Ασφάλεια – Ο ρόλος του Κράτους και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου». (Πλάκα, 13 Νοεμβρίου 2018)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 η εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία – The Ιnstitute for Privacy Law, Data Protection and Technology (IPL) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το German Marshall Fund of the United States στις εγκαταστάσεις του EPLO στην Πλάκα με θέμα «Κυβερνοχώρος και Ασφάλεια – Ο ρόλος του Κράτους και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου».     Πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που διατήρησαν αμείωτη την προσοχή του κοινού παρουσίασαν...
Δείτε Περισσότερα
22
Οκτ

Εισήγηση Νικόλα Κανελλόπουλου σε ημερίδα του ΕΕΑ για την εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στις Σχολές Οδηγών. (15 Οκτωβρίου 2018)

Με μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που αποδεικνύει την αξία της ενημέρωσης που παρέχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 ημερίδα για την εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στις Σχολές Οδηγών.    Την ημερίδα διοργάνωσαν το ΕΕΑ και η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Επιμελητηρίου και εισηγητές ήταν οι κ.κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου για την Προστασία της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία, του Διεθνούς Οργανισμού «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» (European Public Law Organization – EPLO) και...
Δείτε Περισσότερα
11
Σεπ

Παρουσίαση δράσεων έτους 2017-2018 του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία στα πλαίσια του Board of Directors Annual Meeting του EPLO, 6 Σεπτεμβρίου 2018, Λεγραινά

Το νεοσύστατο Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία [The Ιnstitute for Privacy Law, Data Protection and Technology (IPL)] παρουσίασε για πρώτη φορά τις δράσεις του για το έτος 2017-2018 στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO Board of Directors Annual Meeting) που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στα Λεγραινά. Η παρουσίαση έγινε από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου κα Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων παρουσία και του Εκτελεστικού...
Δείτε Περισσότερα
05
Ιούν

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου με θέμα «Χαμηλή η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων στο GDPR». (money-tourism.gr, 4 Ιουνίου 2018)

του Νικόλα Κανελλόπουλου * Χαμηλή η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων στο GDPR Ο Κανονισμός εφαρμόζεται πλήρως σε όλες του τις εκφάνσεις, ακόμα και αυτές που αφορούν την επιβολή των επαπειλούμενων προστίμων. Από την 25η Μαϊου 2018, ο Νέος Γενικός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων GDPR είναι εδώ, άμεσα εφαρμόσιμος, άμεσα δεσμευτικός. Ένα νομοθέτημα με μεγάλες φιλοδοξίες και ιδιαίτερο συμβολισμό θα αποκτήσει γενική εφαρμογή και χειροπιαστό περιεχόμενο. Παρ΄όλα αυτά οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν προλάβει καν να πληροφορηθούν, πόσο μάλλον να συμμορφωθούν προς τις διατάξεις του. Ολόκληρη η Ευρώπη...
Δείτε Περισσότερα
01
Ιούν

Eκδήλωση του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), με θέμα «ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR): Η επόμενη ημέρα». (29 Μαΐου 2018)

2η Εκδήλωση για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαϊου 2018 η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία – The Ιnstitute for Privacy Law, Data Protection and Technology (IPL) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στις εγκαταστάσεις του στην Πλάκα με θέμα «ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR):  Η επόμενη ημέρα». To Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία ιδρύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου με στόχο  την προαγωγή και προώθηση της γνώσης...
Δείτε Περισσότερα
24
Μαΐ

Η Γιούλη Γ. Τραγουλιά, δικηγόρος , συνεργάτης της δικηγορικής μας εταιρείας εξηγεί τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα για όλους μας.

Τι αλλάζει στα προσωπικά μας δεδομένα από τις 25 Μαΐου Ο Νέος Γενικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  ΕΕ 679/2016 (GDPR) είναι ένας Κανονισμός που μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις στα όργανα της ΕΕ, έντονο “lobbying” και μετά από σχεδόν 4.000 τροπολογίες, έρχεται σε λίγες μέρες (στις 25.5.2018) για να «μείνει» και να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και όχι μόνο.  Θα είναι ένα σύνολο κανόνων που θα ισχύει σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και θα παρέχει ισχυρότερη προστασία έναντι των παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων, θεσπίζοντας αυστηρούς κανόνες και...
Δείτε Περισσότερα
18
Μαΐ

Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου ως προεδρεύοντος στην ενότητα «Οι μεγάλες καινοτομίες του GDPR και ο ρόλος του Δικηγόρου» στα πλαίσια του 9oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Ε.Ε.Ν.e-Θέμις με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο»

Δελτίο Τύπου: 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο» Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις διοργάνωσε με επιτυχία στις 11 & 12 Μαΐου 2018 το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της με θέμα: «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο» στα Ιωάννινα στο Epirus Palace Hotel. Το Συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν δικηγόροι Αθηνών αλλά και επαρχίας, όπως Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων....
Δείτε Περισσότερα
15
Μαΐ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου με θέμα «Ο GDPR στις Τουριστικές Επιχειρήσεις». (money-tourism.gr, 14/5/2018)

Ο GDPR στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Λίγες μέρες απομένουν μέχρι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γνωστός ως GDPR, ο οποίος από την 25.5.2018 εφαρμόζεται καταργώντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Ο GDPR επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες και συναλλάσσονται με ευρωπαίους πολίτες θεσπίζοντας καινούριες υποχρεώσεις για αυτές και δικαιώματα για τα φυσικά πρόσωπα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα υφίστανται επεξεργασία. Η διαπίστωση μη συμμόρφωσης στις απαιτήσεις του Κανονισμού συνεπάγεται βαρύτατα πρόστιμα έως και 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4 % του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου...
Δείτε Περισσότερα
15
Μαΐ

Συμμετοχή της Αθηνάς Σχινά, δικηγόρου της δικηγορικής μας εταιρείας, στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, με θέμα εισήγησης «Η επίδραση του νέου ΓΚΠΔ 2016/679 ΕΚ στο πεδίο των φορολογικών ελέγχων». (Βόλος, 11-12 Μαϊου 2018)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου με θέμα: «Διάλογοι Συνταγματικού, Διοικητικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου». Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που κινήθηκαν γύρω από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεματικές αναφορικά με το Οικονομικό Δημόσιο Δίκαιο,το Φορολογικό Δίκαιο,τη Διοικητική Δίκη, τις Δημόσιες Συμβάσεις,ενώ ιδιαίτερη θέση στον επιστημονικό διάλογο κατείχε ο Νέος Γενικός Κανονισμός για τη Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 EE.    Ανάμεσα στους εξέχοντες ομιλητές του συνεδρίου βρέθηκε και η Δικηγόρος της δικηγορικής μας εταιρείας, Αθηνά Σχινά, της οποία η...
Δείτε Περισσότερα
04
Μαΐ

Συμμετοχή της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων – Εφαρμογή στον κλάδο των μηχανικών και της πληροφορικής» (Θεσσαλονίκη, 2 Μαΐου 2018)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων στον κλάδο των Μηχανικών και της Πληροφορικής. Μεγάλο ενδιαφέρον μηχανικών, στελεχών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, προσέλκυσε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων – Εφαρμογή στον κλάδο των μηχανικών και της πληροφορικής». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας και ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ. Κωστής Καγγελίδης, υπογράμμισαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους την εξαιρετική συνεργασία των δύο φορέων που θα έχει και συνέχεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το GDPR,...
Δείτε Περισσότερα
26
Απρ

«Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων & Βιώσιμες Λύσεις», εκδήλωση από την ΕΥ Ελλάδος, σε συνεργασία με τη StudySmart και τη δικηγορική εταιρεία «Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες» (Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, New Hotel)

Δελτίο Τύπου Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 EY: Υψηλή λογοδοσία, διαφάνεια, αλλά και «τσουχτερά» πρόστιμα φέρνει ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων.  Ο νέος Κανονισμός διευρύνει τη διαφάνεια και τις υποχρεώσεις δημοσιοποίησης των παραβιάσεων ασφάλειας από τις εταιρείες Πρόστιμα ύψους έως και 20 εκατ. ευρώ ή 4% του συνολικού παγκόσμιου τζίρου για όσους δε συμμορφωθούν Ο ορισμός ενός Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων μπορεί να διευκολύνει μια επιχείρηση στη διαδικασία συμμόρφωσης με τον Κανονισμό Έχοντας, πλέον, μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων...
Δείτε Περισσότερα
19
Απρ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για τον Νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

19/04/2018 | 09:12 Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Αναδημοσιεύουμε ορθά και ολοκληρωμένα αποδίδοντας – ως οφείλουμε – στον κ. κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη (EPLO), το παρακάτω άρθρο όσον αφορά τον Νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ο νέος Γενικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών» θα έχει άμεση εφαρμογή στις...
Δείτε Περισσότερα
29
Μαρ

Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου και της Ήρας Χιώνη στην ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016». (28 Μαρτίου 2018, Αίγλη Ζαππείου)

Κοσμοσυρροή από επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σημειώθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016», την Τέταρτη 28 Μάρτιου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου.  Το θέμα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο κανονισμός θα έχει άμεση εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018 σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, αντικαθιστώντας την ισχύουσα Οδηγία 95/46/ΕΚ και την εθνική νομοθεσία που την ενσωμάτωσε, δηλαδή το ν. 2472/1997, όπως ισχύει.    Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε τη ικανοποίησή του για...
Δείτε Περισσότερα
21
Μαρ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου για τα βήματα συμμόρφωσης με τον Κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα στον Τουρισμό. (money-tourism.gr)

Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων “GDPR”, σε λιγότερο από δύο μήνες, ήτοι την 25η.5.2018, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή.  Η μη συμμόρφωση με τον Κανονισμό, μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή βαρύτατων προστίμων, τα οποία δύναται να ανέλθουν έως και σε 20.000.000 ευρώ ή στο 4 % του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών (ανάλογα με το ποιο είναι υψηλότερο).  Ο κλάδος του Τουρισμού καλείται να τεθεί στην πρώτη γραμμή συμμόρφωσης με το Κανονισμό, εκτός από τα βαρύτατα πρόστιμα που επαπειλούνται σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, οι επιπτώσεις από τη...
Δείτε Περισσότερα
15
Μαρ

Εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων-28/3/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, σε εκδήλωση με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Ε.Α, στην διεύθυνση Πανεπιστημίου 44, με σκοπό την ενημέρωση και στήριξη των μελών μας, σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018. http://www.eea.gr/gr/el/articles/ekdilosi-eea-gia-tin-prostasia-ton-prosopikon-dedomenon-2832018 πηγή: www.eea.gr
Δείτε Περισσότερα
01
Μαρ

Ενημέρωση από τον Νικόλα Κανελλόπουλο για τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία  των προσωπικών δεδομένων στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. (28 Φεβρουαρίου 2018)

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στις 28 Φεβρουαρίου 2018, υπήρξε άκρως παραγωγική και ενημερωτική για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες γενικότερα. Στη συνεδρίαση έγινε η παρουσίαση της νέας  νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία  των προσωπικών δεδομένων  από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΜΕΔ, κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, Δικηγόρου. Το θέμα είναι πολύ κρίσιμο και όλοι οι επαγγελματίες και οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τήρησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.  πηγή:www.eea.gr 
Δείτε Περισσότερα
01
Μαρ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στο money-tourism.gr, για τις τουριστικές επιχειρήσεις για τον Κανονισμό 2016/679/ΕΕ για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις για τον Κανονισμό 2016/679/ΕΕ για τα Προσωπικά Δεδομένα Κανονισμός 2016/679/ΕΕ για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων -Πρόκληση και νέα ευκαιρία για τις τουριστικές επιχειρήσεις. O Ευρωπαϊκός Κανονισμός “GDPR” για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 25η Μαΐου 2018 και επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και όλες τις επιχειρήσεις οπουδήποτε και εάν εδρεύουν εφόσον διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρύτατο πεδίο εφαρμογής του, συνδυάζεται με βαρύτατα πρόστιμα έως και 20 εκατομμύρια ευρώ ή...
Δείτε Περισσότερα
26
Φεβ

Άρθρο Νικόλα Κανελλόπουλου στο Taxheaven για τον Νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Ο νέος Γενικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών» θα έχει άμεση εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018 σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, αντικαθιστώντας την ισχύουσα Οδηγία 95/46/ΕΚ και την εθνική νομοθεσία που την ενσωμάτωσε, δηλαδή το ν. 2472/1997, όπως ισχύει.  Ποια είναι η βασική διαφοροποίησή του σε σχέση με το ισχύον νομικό καθεστώς προστασίας των προσωπικών δεδομένων: O νέος Γενικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 δεν παρεκκλίνει ουσιωδώς από τις...
Δείτε Περισσότερα
14
Φεβ

Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με θέμα «ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR):  Προκλήσεις και Προοπτικές». (8 Φεβρουαρίου 2018)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στις εγκαταστάσεις του στην Πλάκα με θέμα «ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR):  Προκλήσεις και Προοπτικές». Την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή του και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που διατήρησαν αμείωτη την προσοχή του κοινού παρουσίασαν οι κ.κ.: Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο  Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μέλος του...
Δείτε Περισσότερα
01
Φεβ

Ημερίδα του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος με θέμα τον νέο Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα 679/2016 (GDPR), Electra Palace, 1 Φεβρουαρίου 2018

Ένα νέο τοπίο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και στις υποχρεώσεις των εταιρειών που τα επεξεργάζονται, φέρνει και στη χώρα μας ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 679/2016 (GDPR). Οι νέες προκλήσεις για τις εταιρείες, αλλά και προτάσεις για το πως θα προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που οργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018.    Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Electra Palace, παρουσιάστηκε το περιεχόμενο του νέου Γενικού Κανονισμού, και  ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος...
Δείτε Περισσότερα
29
Ιαν

Βαριά πρόστιμα για τα προσωπικά δεδομένα, της Ιωάννας Μάνδρου (Kathimerini)

Βαριά πρόστιμα, σχεδόν εξοντωτικά, ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, φέρνει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός, που θα ισχύσει αυτόματα και στη χώρα μας από τον προσεχή Μάιο και αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο νέος κανονισμός, 679/2016, αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και των εταιρειών που διαθέτουν αρχεία με προσωπικά δεδομένα των πελατών τους, με ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις τηλεφωνίας, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τα νοσοκομεία, αλλά και κάθε εταιρεία που διαχειρίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσωπικά δεδομένα, έχει...
Δείτε Περισσότερα
21
Νοέ

Workshop με θέμα τον Νέο Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR). (Ζάππειο, 21 Νοεμβρίου 2017)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο, 21 Νοεμβρίου 2017, το workshop που διοργάνωσε η δικηγορική εταιρεία Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες  από κοινού με την Ernst and Young Hellas με θέμα τον Νέο Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR).   Κατά τη διάρκεια του workshop παρουσιάστηκε από τον κ. Νικόλα Κανελλόπουλο η στόχευση του νέου Κανονισμού και οι βασικές καινοτομίες του. Η κα Γιούλη Τραγουλιά (δικηγόρος, «Νικόλας Κανελλόπουλος  – Χαρά Ζέρβα και Συνεργάτες δικηγορική εταιρεία) ανέλυσε τα δικαιώματα του...
Δείτε Περισσότερα
13
Νοέ

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ( Άρθρο, voria.gr)

Η κατακόρυφη ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας και των ηλεκτρονικών συναλλαγών οδήγησαν στη μαζική κυκλοφορία των προσωπικών δεδομένων χωρίς εδαφικούς περιορισμούς και στη συνεπακόλουθη μαζική συλλογή και επεξεργασία τους. Στο πλαίσιο αυτής της αύξησης του όγκου και της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων η περαιτέρω κατοχύρωση της προστασίας τους κατέστη παραπάνω από προφανής. Ο νέος Κανονισμός 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018 επιχειρεί να δημιουργήσει ένα αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο προστασίας τους, κατ’ αρχήν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι καινοτομίες...
Δείτε Περισσότερα