Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου και της Ήρας Χιώνη στην ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016». (28 Μαρτίου 2018, Αίγλη Ζαππείου)

Κοσμοσυρροή από επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σημειώθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016», την Τέταρτη 28 Μάρτιου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου. 

Το θέμα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο κανονισμός θα έχει άμεση εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018 σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, αντικαθιστώντας την ισχύουσα Οδηγία 95/46/ΕΚ και την εθνική νομοθεσία που την ενσωμάτωσε, δηλαδή το ν. 2472/1997, όπως ισχύει. 

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε τη ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών στην ημερίδα και ανακοίνωσε ότι επειδή πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να παραβρεθούν αλλά αδυνατούσαν λόγω στενότητας χώρου, ο οποίος μάλιστα άλλαξε για να υπάρχει μεγαλύτερη αίθουσα, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη ημερίδα με το ίδιο θέμα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε πολιτική εκτίμηση της αναγκαιότητας εφαρμογής του κανονισμού αλλά και των δυσκολιών που θα βρούμε στη διαδρομή του.

  

Το συντονισμό και την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης είχε ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization-EPLO).

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των κ.κ. Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα «Η προσέγγιση του Έλληνα Νομοθέτη στο θέμα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», Ιωάννη Δρακούλη, Associate Partner ΕΥ, FIDS – Business Integrity and Compliance Management, Αλέξανδρου Χασάπη, Senior Manager ΕΥ, FIDS – Business Integrity and Compliance Management , Ανθής Παπαγεωργίου, Fraud Investigation and Dispute Services EY με θέμα «Το επίπεδο προετοιμασίας των EN ISO 9001:2008 No.: 01012187 επιχειρήσεων ως προς τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» και Ήρας Χιώνη, Senior Associate στη Δικηγορική Εταιρεία Νικόλας Κανελλόπουλος- Χαρά Ζέρβα και Συνεργάτες με τίτλο «Πρακτικά Βήματα συμμόρφωσης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Πλούσιος διάλογος με ερωτήσεις – απαντήσεις διεξήχθη μετά το τέλος των ομιλιών. Οι απορίες ήταν τόσο πολλές που ανακοινώθηκε ότι για ειδικές ερωτήσεις θα ισχύσει η αποστολή τους ηλεκτρονικά στο ΕΕΑ από όπου και θα απαντηθούν υπεθύνως.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι θα γίνει ειδική ημερίδα για διαμεσολαβούντες στις ασφάλειες γιατί στον κλάδο αυτό τα πράγματα παρουσιάζονται περίπλοκα.

πηγή: www.eea.gr