Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα «Πως θα προφυλαχθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα». (4 Μαρτίου 2021)

Το Ε.Ε.Α. διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Πως θα προφυλαχθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ως κεντρικό ομιλητή είχε τον κ. Βασίλη Παπακώστα, Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε αυτή συμμετείχε και ο Νικόλας Κανελλόπουλος, Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής μας Εταιρείας και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του Ε.Ε.Α.

Με την παρέμβαση του κάλυψε καίρια ερωτήματα, που αφορούν τις υποχρεώσεις που προβλέπει το ενωσιακό και εθνικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τις νομικές βάσεις του GDPR, στις οποίες στηρίζονται οι διενεργούμενες επεξεργασίες τους καθώς και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ώστε να αποφύγουν υπέρογκα πρόστιμα που ο GDPR προβλέπει.