Διαμεσολάβηση – ΟΠΕΜΕΔ

 • Εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ και της ΕΕΤ: «Η Διαμεσολάβηση στις Τραπεζικές Συμβάσεις»

  Ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συνδιοργάνωσαν, στις 14 Δεκεμβρίου 2023, εκδήλωση με θέμα την Διαμεσολάβηση στις Τραπεζικές Συμβάσεις. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ και της ΕΕΤ: «Η Διαμεσολάβηση στις Τραπεζικές Συμβάσεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Συγκρότηση νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης

  Συγκρότηση νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης   Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, για τη συγκρότηση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης  (Κ.Ε.Δ.), η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα για την επόμενη τριετία 2023-2026. Ως μέλος που εκπροσωπεί τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), ορίζεται η κα Δέσποινα Λασκαρίδου, Εκτελεστική Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συγκρότηση νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης […]

 • Συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης

  Συνάντηση εργασίας με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη είχε στις 25/7/2023, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), αποτελούμενη από τον κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο, Πρόεδρο, τον κ. Βασίλειο Ράπανο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Α’ Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΜΕΔ, την κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρο του Εμπορικού και Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Συνάντηση εργασίας του ΟΠΕΜΕΔ με την Υποεπιτροπή Διαμεσολαβητών

  Στο πλαίσιο επικείμενης θεσμικής συνάντησης της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Γεώργιο Φλωρίδη για την προώθηση και ενίσχυση  του θεσμού  της Διαμεσολάβησης και των υπόλοιπων εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών (ADR), πραγματοποιήθηκε στις 12/7, διαδικτυακά, συνάντηση εργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, τον οποίο εκπροσώπησαν οι κκ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας και Δέσποινα Λασκαρίδου, Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συνάντηση εργασίας του ΟΠΕΜΕΔ με την Υποεπιτροπή Διαμεσολαβητών εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) και τη Νομική Βιβλιοθήκη, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.  Θεσμικοί υποστηρικτές του Συνεδρίου ήταν ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του ΕΟΔΙΔ, το επιστημονικό περιοδικό «Διαιτησία & Διαμεσολάβηση» και ο ΟΠΕΜΕΔ. Με παρουσία Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης, με την υποστήριξη του ΟΠΕΜΕΔ

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) και η Νομική Βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του ΕΟΔΙΔ, του επιστημονικού περιοδικού «Διαιτησία & Διαμεσολάβηση» και του ΟΠΕΜΕΔ, διοργανώνουν το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, διά ζώσης στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνουν ο Νικόλας Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης, με την υποστήριξη του ΟΠΕΜΕΔ εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΟΠΕΜΕΔ στον υπηρεσιακό Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φίλιππο Σπυρόπουλο

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο Πρόεδρο, Νικόλα Κανελλόπουλο, Γενικό Γραμματέα και Δέσποινα Λασκαρίδου, Εκτελεστική Γραμματέα, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον υπηρεσιακό Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φίλιππο Σπυρόπουλο. Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης το έργο, οι δράσεις και οι Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΟΠΕΜΕΔ στον υπηρεσιακό Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φίλιππο […]

 • 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του ΟΠΕΜΕΔ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 16 και 17 Ιουνίου, έλαβε χώρα, διαδικτυακά, το 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΟΠΕΜΕΔ).  Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το ADR Hellenic Training Hub με τη συμμετοχή διαμεσολαβητών από τις ΗΠΑ, την Ν. Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του ΟΠΕΜΕΔ εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Το 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα – 16 και 17 Ιουνίου 2023

  Διεθνής Μετεκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση 20 ωρών Το άρθρο Το 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα – 16 και 17 Ιουνίου 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • 3ος Εθνικός Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης της ELSA Greece υπό την αιγίδα του ΟΠΕΜΕΔ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 29 και 30 Απριλίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο 3ος Εθνικός Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης - ELSA NEGOTIATION COMPETITION (ENC) της ELSA GREECE (EUROPEAN LAW STUDENTS ASSOCIATION), υπό την αιγίδα - για 3η συνεχή χρονιά - του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΟΠΕΜΕΔ), με τη συμμετοχή φοιτητών και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας. Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο 3ος Εθνικός Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης της ELSA Greece υπό την αιγίδα του ΟΠΕΜΕΔ εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.