Διαμεσολάβηση – ΟΠΕΜΕΔ

 • «Οι πολίτες να εμπιστευθούν τη Διαμεσολάβηση»

  Η ανάγκη διαμόρφωσης μίας νέας κουλτούρας επίλυσης διαφορών, αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία του θεσμού της Διαμεσολάβησης, αναδείχθηκαν στο Συνέδριο «Διαμεσολάβηση & Δικαστική Μεσολάβηση» που οργάνωσαν ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών. Το άρθρο «Οι πολίτες να εμπιστευθούν τη Διαμεσολάβηση» εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • «ΟΠΕΜΕΔ: Κύριο ζητούμενο η επίλυση των διαφορών με εναλλακτικές μεθόδους σε πνεύμα φιλικού διακανονισμού»

  Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εορταστική εκδήλωση «Ημέρα της Διαμεσολάβησης», που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, στα γραφεία του ΕΒΕΘ. Πολιτικοί, δικαστικοί, νομικοί, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και επιχειρηματικών Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο «ΟΠΕΜΕΔ: Κύριο ζητούμενο η επίλυση των διαφορών με εναλλακτικές μεθόδους σε πνεύμα φιλικού […]

 • Συνέδριο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης «Η εξέλιξη του θεσμού της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης: Ζητήματα και Προκλήσεις»

  Ο Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών - Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ., χαιρέτισε το Συνέδριο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης «Η εξέλιξη του θεσμού της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης: Ζητήματα και Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2024, στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - ΕΒΕΘ, παρουσία δικαστικών Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συνέδριο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης «Η εξέλιξη του θεσμού […]

 • ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024

  Σε ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024 του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ο θετικός απολογισμός του 2023 και τέθηκαν οι νέοι στόχοι του Οργανισμού για το 2024. Είχε προηγηθεί η Γενική Συνέλευση των Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024 εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ και της ΕΕΤ: «Η Διαμεσολάβηση στις Τραπεζικές Συμβάσεις»

  Ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συνδιοργάνωσαν, στις 14 Δεκεμβρίου 2023, εκδήλωση με θέμα την Διαμεσολάβηση στις Τραπεζικές Συμβάσεις. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ και της ΕΕΤ: «Η Διαμεσολάβηση στις Τραπεζικές Συμβάσεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Συγκρότηση νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης

  Συγκρότηση νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης   Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, για τη συγκρότηση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης  (Κ.Ε.Δ.), η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα για την επόμενη τριετία 2023-2026. Ως μέλος που εκπροσωπεί τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), ορίζεται η κα Δέσποινα Λασκαρίδου, Εκτελεστική Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συγκρότηση νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης […]

 • Συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης

  Συνάντηση εργασίας με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη είχε στις 25/7/2023, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), αποτελούμενη από τον κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο, Πρόεδρο, τον κ. Βασίλειο Ράπανο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Α’ Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΜΕΔ, την κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρο του Εμπορικού και Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Συνάντηση εργασίας του ΟΠΕΜΕΔ με την Υποεπιτροπή Διαμεσολαβητών

  Στο πλαίσιο επικείμενης θεσμικής συνάντησης της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Γεώργιο Φλωρίδη για την προώθηση και ενίσχυση  του θεσμού  της Διαμεσολάβησης και των υπόλοιπων εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών (ADR), πραγματοποιήθηκε στις 12/7, διαδικτυακά, συνάντηση εργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, τον οποίο εκπροσώπησαν οι κκ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας και Δέσποινα Λασκαρίδου, Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Συνάντηση εργασίας του ΟΠΕΜΕΔ με την Υποεπιτροπή Διαμεσολαβητών εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) και τη Νομική Βιβλιοθήκη, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.  Θεσμικοί υποστηρικτές του Συνεδρίου ήταν ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του ΕΟΔΙΔ, το επιστημονικό περιοδικό «Διαιτησία & Διαμεσολάβηση» και ο ΟΠΕΜΕΔ. Με παρουσία Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.

 • 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης, με την υποστήριξη του ΟΠΕΜΕΔ

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) και η Νομική Βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του ΕΟΔΙΔ, του επιστημονικού περιοδικού «Διαιτησία & Διαμεσολάβηση» και του ΟΠΕΜΕΔ, διοργανώνουν το 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, διά ζώσης στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνουν ο Νικόλας Διαβάστε Περισσότερα Το άρθρο 5ο Διεθνές Συνέδριο Διαμεσολάβησης, με την υποστήριξη του ΟΠΕΜΕΔ εμφανίστηκε πρώτα στο Opemed.