Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου στο συνέδριο NPL Summit 2019 «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα: Πλατφόρμα Oικονομικής Aνάπτυξης» (14-15 Νοεμβρίου, Divani Apollon Palace & Thalasso).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στις 14 & 15 Νοεμβρίου, στο Divani Apollon Palace & Thalasso το NPL SUMMIT 2019, «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα: Πλατφόρμα Oικονομικής Aνάπτυξης» που διοργανώθηκε από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν χρήσιμα θέματα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και το ευρύ κοινό γύρω από την διαχείριση των κόκκινων δανείων. Συγκεκριμένα, εξετάσθηκε ο αντίκτυπος των NPLs στην αγορά ακινήτων, πώς επηρεάζει η αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων προβληματικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε ο απαιτούμενος διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη γύρω από το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Οι 3 βασικές Θεματικές Ενότητες που αναπτυχθηκαν ήταν:

1η Θεματική Ενότητα

«Το Κανονιστικό και Θεσμικό Πλαίσιο»

  • Panel 1: «Νομικό Πλαίσιο»
  • DEBATE: Είναι καλύτερο για τον πιστωτή να διαχειρίζεται το δάνειό του η τράπεζα ή άλλος διαχειριστής;
 2η Θεματική Ενότητα
«Οι Συναλλαγές, η Εξυπηρέτηση και Οικονομικά Θέματα»
  • Panel 2A: «Διεθνείς Τάσεις»
  • Panel 2B: «Το προφίλ των συναλλαγών των κόκκινων δανείων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα»
  • Panel 2C: «Ελληνική Αγορά Εξυπηρέτησης Κόκκινων Δανείων»
  • Panel 2D: «Μπορεί η αγορά προβληματικών περιουσιακών στοιχείων να βοηθήσει στην αύξηση του ΑΕΠ;»
 3η Θεματική Ενότητα
«Προκλήσεις και Προοπτικές στον τομέα NPLs και NPEs»
  • Panel 3Α: «Ο αντίκτυπος των NPLs στην αγορά ακινήτων»
  • Panel 3Β: «Πώς επηρεάζει η αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων προβληματικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»
  • Panel 3C: «Ο δύσκολος Διάλογος για τα NPLs με τα ενδιαφερόμενα μέρη»

Ο κ. Νικόλας Kανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας, Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ), συμμετείχε ως ομιλητής στο 4ο πάνελ συζήτησης της 2ης ημέρας του Συνεδρίου με θέμα: “Ο δύσκολος Διάλογος για τα NPLs με τα ενδιαφερόμενα μέρη” μαζί με τους κ.κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Τομεακό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Υπουργείου Οικονομικών, Περικλή Κιτριλάκη, Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο, Cepal Hellas & Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και  Αριστόβουλο Κλάδη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Τειρεσίας Α.Ε, με συντονιστή τον κ. Παντελή Λάμπρου, Συνιδρυτή & Διευθύνων Σύμβουλο, Products & Investments, Business Management Consulting.