Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με θέμα: «Η πρόκληση του επιτελικού κράτους». ( Πλάκα, 6 Νοεμβρίου 2019)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06.11.2019 στις εγκαταστάσεις του EPLO στην Πλάκα, η εκδήλωση με θέμα «Η πρόκληση του επιτελικού κράτους», την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).  

Την εκδήλωση αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ. Σπυρίδων Φλογαϊτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

    

Την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή του ως key note speaker ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ενώ εξαιρετικού ενδιαφέροντος εισηγήσεις παρουσίασαν οι αξιότιμοι κ.κ. Στέλιος Κουτνατζής, Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρ. Πρύτανης, Απόστολος Παπατόλιας, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Σύμβουλος ΑΣΕΠ.

Πέραν των ανωτέρω, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και:

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Σαρμάς.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Ιωάννης Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

O Γενικός Επίτροπος της Γενικής Επιτροπείας της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων κ. Δημήτριος Κωστάκης.

Ο Πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Δημήτριος Ράικος.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Χρήστος Ράμμος.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ και Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών κ. Φώτης Κατσίγιαννης.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Ο Επίτροπος της Γενικής Επιτροπείας της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών κ. Ιωάννης Συμεωνίδης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Γιώργος Σταυρόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ε.τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών κ. Φιλοκτήμων Αρναούτογλου.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και Επιθεωρητής – Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννης Σελίμης.

Ο Σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης.

Ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.

Η Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων, μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κ. Αγγελική Παπαπαναγιώτου – Λέζα.

Η πρώην Προϊσταμένη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Βασιλική Καραδήμα.

Ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου κ. Γιώργος Τριανταφυλλάκης.

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία κ. Λίλιαν Μήτρου.

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Απόστολος Γέροντας.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Χριστόπουλος.

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στο «Δημόσιο Δίκαιο και ιδίως στο Διοικητικό Δίκαιο» κ. Γεώργιος Δελλής.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική του ΑΠΘ κ. Γιώργος Καραβοκύρης.

Επίσης, παρέστησαν πλήθος άλλων δικαστικών, πανεπιστημιακών, δικηγόρων, αξιωματούχων και εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας κ.α.