Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου ως συντονιστή σε εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ και του ΔΣΑ, με θέμα «Εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών» ( Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ΔΣΑ)

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο, «Εναλλακτικές Μέθοδοι Επίλυσης Διαφορών», που διοργάνωσαν από κοινού ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ, Πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ). Στην εκδήλωση μίλησαν οι κκ Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα «Διαιτησία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών», ο Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Η Διαμεσολάβηση, ιστορικά και στοχαστικά ως ανάγνωση και ερμηνεία των σημάτων της ζωής», ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» και ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με θέμα «Δικαστική Μεσολάβηση».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Ο κ. Κανελλόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη για την αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής Κοινωνίας ως αναγκαία συνθήκη για τη διάδοση και την εφαρμογή της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «ο ΟΠΕΜΕΔ στηρίζει όλες τις μορφές εναλλακτικής επίλυσης με το βλέμμα στο μέλλον, σε μια πιο λειτουργική Ελληνική Δικαιοσύνη και ένα πιο αρμονικό κοινωνικό περιβάλλον».

πηγή:www.opemed.gr