Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2 Απριλίου 2018, Προεδρικό Μέγαρο)

Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας.

Τον Σ.Δ.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μάριος Μπαχάς, και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Νίκος Κορίτσας, Σωτήριος Φέλιος, Γρηγόριος Τιμαγένης και Γεώργιος Σαράντης.

Ηταν μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αφού ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε κοντά σε παλιούς του γνώριμους και φίλους από τον νομικό χώρο.

Δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν την Δικαιοσύνη, ζητήματα τα οποία ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά, αφού έχει υπηρετήσει το Δημόσιο Δίκαιο ως ακαδημαϊκός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην συνάντηση υπήρξε κοινός τόπος για σειρά ζητημάτων, όπως σε ότι αφορά προτάσεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης, με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών να προτείνουν την εξειδίκευση των δικαστών ανά είδος υποθέσεων, αλλά και την πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών, που θα επικουρούν τους δικαστές στο έργο τους.

Τα μέλη του Συνδέσμου έθεσαν επίσης το ζήτημα της αξιοποίησης των δικηγορικών εταιριών από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων, κάτι που ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε ως θετικό.

Από την μεριά του, ο κ. Παυλόπουλος έκανε τις δικές του προτάσεις για την Δικαιοσύνη, τη δικηγορία αλλά και την κατάρτιση των νέων δικηγόρων.