Category

GDPR
15
Ιούλ

Επίσκεψη της Δικηγορικής μας Εταιρείας στο Ikos Andalusia για θέματα Προστασίας Δεδομένων . (9-10-11 Ιουλίου 2021)

Η δικηγορική μας εταιρεία, ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του Ομίλου Sani-Ikos, πραγματοποίησε στις 9,10 &11 Ιουλίου 2021 επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ikos Andalusia, του καλύτερου all inclusive θερέτρου στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι συνεργάτες της Δικηγορικής μας Εταιρείας κ.κ. Ήρα Χιώνη και Αφροδίτη Παληαντώνη πραγματοποίησαν συναντήσεις με τα στελέχη του Ikos Andalusia με αντικείμενο την ανάλυση του πλαισίου συμμόρφωσης με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 και ειδικότερα των προβλημάτων που τους απασχολούν σε θέματα προστασίας δεδομένων.
Δείτε Περισσότερα
13
Ιούλ

Βράβευση της δικηγορικής μας εταιρείας στα Business Law Awards με το βραβείο «Data Protection & Privacy Team» ! (8 Ιουλίου 2021)

     Σε μια ξεχωριστή τελετή που διεξήχθη την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στον κήπο του House124 πραγματοποιήθηκε η Απονομή των Business Law Awards της BOUSSIAS όπου επιβραβεύτηκαν η καινοτομία, η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα στην παροχή των νομικών υπηρεσιών.       Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, αξιόλογοι νομικοί από τον χώρο των δικηγορικών εταιρειών και των in-house νομικών τμημάτων καθώς και εκπρόσωποι των δικηγορικών εταιρειών που βραβεύτηκαν στις επιμέρους κατηγορίες. Με μεγάλη χαρά και τιμή η Δικηγορική μας Εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία...
Δείτε Περισσότερα
26
Μαΐ

Διάκριση της Δικηγορικής μας Εταιρείας από το διεθνή φορέα αξιολόγησης THE LEGAL 500.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα του GDPR της Δικηγορικής Εταιρείας «Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες» κατατάχθηκε ανάμεσα στις καλύτερες στην Ελλάδα και την Ευρώπη στον τομέα του #TMT και ειδικότερα στον κλάδο της προστασίας προσωπικών δεδομένων από το διεθνή φορέα αξιολόγησης @LEGAL500. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συναδέλφους και τους πελάτες μας για τα πολύτιμα σχόλια τους. Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με γνώμονα την βέλτιστη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Δείτε Περισσότερα
19
Απρ

Eνημερωτικό σημείωμα του Στέργιου Κωνσταντίνου, δικηγόρου – συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, με θέμα «Αποφάσεις ΑΠΔΠΧ για επιτήρηση εργαζομένου μέσω κάμερας & για εμπορική προώθηση μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας» (www.eea.gr, 16 Απριλίου 2021).

«Αποφάσεις ΑΠΔΠΧ για επιτήρηση εργαζομένου μέσω κάμερας & για εμπορική προώθηση μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας» Δύο πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «ΑΠΔΠΧ») στις 07/04/2021. Με την Απόφαση 12/2021 επέβαλε πρόστιμο 2.000 € σε εργοδότη στο πλαίσιο καταγγελίας για επιτήρηση εργαζομένου μέσω συστήματος CCTV και με την Απόφαση 13/2021 επέβαλε πρόστιμο 20.000 € σε εταιρεία για καταγγελία στο πλαίσιο προωθητικής επικοινωνίας. Απόφαση ΑΠΔΠΧ 12/2021 Με την απόφαση 12/2021, η ΑΠΔΠΧ εξέτασε καταγγελία ενάντια σε εταιρεία (εφεξής «καταγγελλόμενη»), η οποία εγκατέστησε κάμερα εντός του χώρου εργασίας του καταγγέλλοντος, που φαίνεται ότι...
Δείτε Περισσότερα
16
Απρ

Ενημερωτικό σημείωμα της Χριστίνας Καμπισιούλη, δικηγόρου – συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, με θέμα «Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο καταλυμάτων, υπό το πρίσμα της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων» (www.money-tourism.gr, 16 Απριλίου 2021).

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   Αθήνα, 15-4-2021 Με αισιοδοξία η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και με την ελπίδα για την αποδρομή της πανδημίας, εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει το νέο Πρωτόκολλο τουριστικών καταλυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, το νέο Πρωτόκολλο, κινούμενο στο ίδιο πλαίσιο με αυτό της περσινής τουριστικής περιόδου, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, υπαγορεύει σε κάθε τουριστικό...
Δείτε Περισσότερα
12
Μαρ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τίτλο «GDPR και Ελληνικές Επιχειρήσεις.» (www.eea.gr, 12 Μαρτίου 2021)

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία προσωπικών δεδομένων (εφεξής «Κανονισμός» ή «ΓΚΠΔ») , έχει οριζόντια εφαρμογή σε όλα τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου από τις 25/05/2018. Στην Ελλάδα, με το ν. 4624/2019, πολλές διατάξεις του Κανονισμού συγκεκριμενοποιήθηκαν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο Τομέα και στις Δικαστικές Αρχές και σε συνδυασμό με το ν. 3471/2006 και τις Γνωμοδοτήσεις, Αποφάσεις, Οδηγίες και Κατευθυντήριες Γραμμές της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «Υφιστάμενη Νομοθεσία») έχει δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο και αυστηρό πλαίσιο αναφορικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Ποιους αφορά;...
Δείτε Περισσότερα
04
Μαρ

Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα «Πως θα προφυλαχθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα». (4 Μαρτίου 2021)

Το Ε.Ε.Α. διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Πως θα προφυλαχθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ως κεντρικό ομιλητή είχε τον κ. Βασίλη Παπακώστα, Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε αυτή συμμετείχε και ο Νικόλας Κανελλόπουλος, Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής μας Εταιρείας και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του Ε.Ε.Α. Με την παρέμβαση του κάλυψε καίρια ερωτήματα, που αφορούν τις υποχρεώσεις που προβλέπει το ενωσιακό και εθνικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τις νομικές βάσεις του GDPR, στις οποίες...
Δείτε Περισσότερα
12
Ιαν

Ενημερωτικό σημείωμα του Στέργιου Κωνσταντίνου, δικηγόρου – συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, με θέμα « Συμφωνία Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου και Προσωπικά Δεδομένα». (www.eea.gr, 11 Ιανουαρίου 2021).

Τη 1η Ιανουαρίου 2021 τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου[1], με την οποία ρυθμίζονται οι μεταξύ τους σχέσεις στην μετά Brexit εποχή. Πέραν της γενικότερης Ιστορικότητας της συμφωνίας αυτής, επηρεάζεται αισθητά και το καθεστώς επεξεργασίας και διαβίβασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μεταξύ κρατών-μελών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (εφεξής «ΕΟΧ») και του  Ηνωμένου Βασίλειου (εφεξής «ΗΚ»). Συγκεκριμένα[2]: Παραμένει ελεύθερη η ροή των δεδομένων μεταξύ του ΕΟΧ και του ΗΒ Η συμφωνία περιλαμβάνει μια προσωρινή διάταξη που επιτρέπει τη συνέχιση της ελεύθερης ροής...
Δείτε Περισσότερα
18
Δεκ

Άρθρο του Στέργιου Κωνσταντίνου, δικηγόρου – συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, με θέμα «GDPR & CCTV στην εργασία». (www.eea.gr, 18 Δεκεμβρίου 2020).

Στις 30/12/2019 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «Αρχή» ή «ΑΠΔΠΧ») εξέδωσε απόφαση σχετική με τη χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης στο χώρο εργασίας. Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία, που υπέβαλε το σωματείο εργαζομένων εταιρείας και είχε ως επίκεντρο τη νομιμότητα λειτουργίας κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (εφεξής «CCTV») σε χώρους όπως οι αποθήκες της εταιρείας, το τηλεφωνικό κέντρο, όχι αποκλειστικά για σκοπούς ασφαλείας αλλά για σκοπούς παρακολούθησης και επιτήρησης του προσωπικού. Η εταιρεία υποστήριξε ότι η λειτουργία του συστήματος CCTV στις εγκαταστάσεις της βασίζεται στην επιδίωξη του εννόμου συμφέροντος της προστασίας προσώπων ή/και...
Δείτε Περισσότερα
1 2 3 7