Category

GDPR
22
Ιούν

Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου στο 5o Data Privacy & Protection Online, Interactive Conference “Regulations, Transparency, Protection, Growth”. (17 & 18 Ιουνίου 2020)

Tο 5o Online & Interactive Data Privacy & Protection έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στις 17 & 18 Ιουνίου, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη digital-first εμπειρία με σημαντικές θεματικές αναλύσεις. Διακεκριμένοι Thought Leaders ανέπτυξαν τις διαφορετικές διαστάσεις στο «Συνέδριο-Θεσμό για τους DPOs» μεταφέροντας την εμπειρία τους και τις θεσμικές, στρατηγικές και λειτουργικές προσεγγίσεις και ενέργειες.       O κ. Νικόλας Κανελλόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής στην 2η ημέρα του συνεδρίου όπου ανέπτυξε το θέμα «GDPR – The challenges of COVID-19 in the hospitality sector».  Επίκεντρο της  παρουσίασης του ήταν η ανάλυση της χρυσής τομής...
Δείτε Περισσότερα
12
Ιούν

Άρθρο της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ενημερωτικές πινακίδες βιντεοεπιτήρησης. (www.eea.gr, 12 Ιουνίου 2020).

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2020 Η ικανοποίηση του δικαιώματος ενημέρωσης κατά την επεξεργασία δεδομένων μέσω συστημάτων βιντεοεπιτήρησης – νέα υποδείγματα ενημέρωσης σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (09.06.2020) ********** Την 9η Ιουνίου 2020 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («ΑΠΔΠΧ» ή «Αρχή») εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την ικανοποίηση του δικαιώματος ενημέρωσης κατά την επεξεργασία δεδομένων μέσω συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, με το οποίο παρέχει νέα υποδείγματα ενημέρωσης του κοινού σε σχέση με τη χρήση καμερών, χορηγώντας ταυτόχρονα στους υπεύθυνους επεξεργασίας προθεσμία συμμόρφωσης δύο μηνών. Όπως επισημαίνει η...
Δείτε Περισσότερα
22
Απρ

Άρθρο της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα «Τηλεργασία & GDPR» (www.eea.gr, 22 Απριλίου 2020).

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ GDPR Την 15η Απριλίου 2020, έναν περίπου μήνα μετά την έναρξη εφαρμογής μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων στο πλαίσιο προστασίας από τον COVID-19, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («ΑΠΔΠΧ») προέβη στην έκδοση Κατευθυντηρίων Γραμμών για τη λήψη μέτρων ασφάλειας στο πλαίσιο τηλεργασίας. Στόχος της ΑΠΔΠΧ είναι η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και γενικότερα του κοινού αναφορικά με τους κινδύνους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κατά την εργασία από απόσταση, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό και τον ν. 4624/2019. Οι...
Δείτε Περισσότερα
23
Οκτ

Συμμετοχή της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα σε εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4624/19 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: μία πρώτη συζήτηση». (Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2019)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019  εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4624/19 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: μία πρώτη συζήτηση», που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.      Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., Ευστάθιος Κουτσοχήνας. Ομιλητές ήταν οι: Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου...
Δείτε Περισσότερα
25
Σεπ

Συμμετοχή της δικηγόρου Χαράς Ζέρβα σε εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4624/19 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: μία πρώτη συζήτηση». (ΔΣΑ, 24 Σεπτεμβρίου 2019)

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2019  εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4624/19 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: μία πρώτη συζήτηση», που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα τελετών «Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία ήταν κατάμεστη καθ’ όλη τη διάρκεια των εισηγήσεων. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. Ομιλητές ήταν οι: Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο  Τμήμα...
Δείτε Περισσότερα
03
Σεπ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τίτλο «Παρατηρήσεις για το (νέο) σ/ν για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων. ». (www.eea.gr, 21 Αυγούστου 2019)

Παρατηρήσεις αναφορικά με το (νέο) Σχέδιο Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων. Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τη 12η Αυγούστου 2019 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, το οποίο θεσπίζει νομοθετικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 (εφεξής «ΓΚΠΔ») και την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 9εφεξής η «Οδηγία»). Το σχέδιο Νόμου επιδιώκει...
Δείτε Περισσότερα
23
Ιούλ

Άρθρο του Νικόλα Κανελλόπουλου στο Lawandorder.gr με τίτλο «GDPR και υποχρεώσεις των Δομών Υγείας» . (Ιούλιος 2019)

Παρατηρείται τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα μία τάση αναδιοργάνωσης των πολιτικών και διαδικασιών των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και στον αντίποδα αύξηση των ελέγχων των αρμοδίων εποπτικών αρχών με ενίοτε επιβολή συστάσεων και προστίμων στο πλαίσιο διορθωτικών εξουσιών που τους απονέμονται βάσει του Κανονισμού. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ 679/2016) («Κανονισμός»), ο οποίος κατήργησε την Οδηγία 95/46/ΕΚ, δεν παραμένει απλά στο επίπεδο εξαγγελίας νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά προκαλεί τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν και να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Πράγματι,...
Δείτε Περισσότερα
10
Ιούλ

Συμμετοχή του Νικόλα Αναστασόπουλου, συνεργάτη της δικηγορικής μας εταιρείας, στον έλεγχο προόδου του project BPR4GDPR στο πλάισιο του προγράμματος Horizon 2020. (Βρυξέλλες, 26-28 Ιουνίου 2019.)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έργου BPR4GDPR στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020, στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Νικόλας Αναστασόπουλος, εκπροσωπώντας την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., της οποίας χρέη Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων εκτελεί η δικηγορική μας εταιρεία.
Δείτε Περισσότερα
1 2 3 6