Τρεις Πρόεδροι Δημοκρατίας στην 10η Επέτειο από την Ίδρυση του EPLO. (06 Σεπτεμβρίου 2017, Λεγραινά )

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) υποδέχθηκε σε επίσημη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στα Λεγραινά, Σουνίου την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τις Α.Ε., τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Κ.Sergio Mattarella και τον Πρόεδρο της Πoρτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa, τρεις Προέδρους που συνδέονται στενά με τον EPLO με τη διπλή τους ιδιότητα ως Καθηγητές και ως Δημόσιοι Άνδρες.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τη 10η Επέτειο από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου έχει αφιερώσει το έτος 2017 στην επέτειο 1900 ετών από την ανάληψη της εξουσίας από τον Αδριανό, που έμεινε στην Ιστορία ως Ρωμαίος Αυτοκράτορας καλής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων, ενώ η αγάπη του για την Αθήνα συμβολίζει την Ελληνορωμαϊκή παράδοση.

Τους προσκεκλημένους χαιρέτησε ο Διευθυντής του EPLO κ.Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο οποίος και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Πoρτογαλικής Δημοκρατίας Κ. Marcelo Rebelo de Sousa κατά τη διάρκεια της τελετής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι τρεις Πρόεδροι κ.κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, Sergio Mattarella και Marcelo Rebelo de Sousa τονίζοντας τους στενούς δεσμούς των τριών κρατών και την ανάγκη ενδυνάμωσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος του ELGS Κος Giuliano Amato και ο Καθηγητής José Servulo Correia και ο Διευθυντής του Οργανισμού κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης.