Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου στο θεματικό συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με θέμα: Δικαιοσύνη – Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας. (7 & 8 Nοέμβρίου 2022, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο θεματικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Κύκλο Ιδεών στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στις 7 & 8 Νοεμβρίου με τίτλο: Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας.
Στην ενότητα για τις εναλλακτικές μορφές Δικαιοσύνης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, ο Κωνσταντίνος Καλαβρός, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ και η Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος Διαμεσολαβήτρια με συντονιστή τον Νικόλα Κανελλόπουλο, για τη Διαιτησία και τη Διαμεσολάβηση καθώς και για την συμβολή των θεσμών αυτών στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης αλλά και στην αλλαγή της κουλτούρας μας, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.
Ο κ. Κανελλόπουλος μάλιστα έκλεισε την συζήτηση αναφερόμενος στη μνήμη του καθηγητή Λάμπρου Κοτσίρη με μια αγαπημένη ρήση του καθηγητή «Ο πολίτης θέλει να λύσει τη διένεξή του σε λίγο χρόνο, με μικρό κόστος και το κυριότερο με λιγότερο πόνο. Αυτό είναι για μένα Δικαιοσύνη.»