Παρουσίαση δράσεων έτους 2017-2018 του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη & την Ανάπτυξη στα πλαίσια του Board of Directors Annual Meeting του EPLO, 6 Σεπτεμβρίου 2018, Λεγραινά

Όπως κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη & την Ανάπτυξη [Institute for Justice and Growth (IJG)] παρουσίασε τις δράσεις του για το έτος 2017-2018 στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO Board of Directors Annual Meeting) που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στα Λεγραινά. Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Νικόλα Κανελλόπουλο.

  

Επίσης το νεοσύστατο Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία [The Ιnstitute for Privacy Law, Data Protection and Technology (IPL)] παρουσίασε για πρώτη φορά τις δράσεις του για το έτος 2017-2018. Η παρουσίαση έγινε από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου κα Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το διοικητικό όργανο του EPLO, στο οποίο μετέχουν οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών-μελών και το οποίο συνεδριάζει τακτικά ετησίως στην Ελλάδα. Στο Διοικητικό του Συμβούλιο μετέχουν κράτη, δημόσιες αρχές και πανεπιστήμια/ιδρύματα. Επί του παρόντος η σύσταση του Δ.Σ. έχει ως ακολούθως: Κράτη: Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Εσθονία, Σερβία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ουκρανία, Γεωργία, Ρουμανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Boυλγαρία Διεθνείς Οργανισμοί: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Συμβούλιο της Ευρώπης Δημόσιες Αρχές: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελλάδα Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ελλάδα Μπρέτσκο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και πάνω από 70 Πανεπιστήμια / Ιδρύματα.