Ο Δήμαρχος της Αθήνας επισκέφθηκε τον EPLO (EPLO Πλάκα, 2 Μαρτίου 2017)

Επίσημη επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Πλάκα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του διεθνούς Οργανισμού στο πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της οδού Πολυγνώτου από τον Διευθυντή του EPLO καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον ίδιο, και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, κ. Νικόλα Κανελλόπουλο παρουσία μεγάλου αριθμού στελεχών του Οργανισμού, για τη μεγάλη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του EPLO τα τελευταία χρόνια κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης που προσφέρουν σε σπουδαστές, δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, στελέχη επιχειρήσεων και άλλους επαγγελματίες οι Ακαδημίες και τα Ινστιτούτα που έχει δημιουργήσει.

Ο κ. Φλογαΐτης στάθηκε ιδιαίτερα στην έναρξη της λειτουργίας της Πανεπιστημιακού επιπέδου διεθνούς και πρωτοποριακής Σχολής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης (European Law & Governance School – ELGS). Η ίδρυσή της, όπως είπε, αλλά και η επιλογή της Αθήνας ως έδρα της είναι αποτέλεσμα και απόφαση μιας διεθνούς πρωτοβουλίας από ομάδα κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζουλιάνο Αμάτο.