Επίσκεψη της κας Jadranka Joksimovic, Υπουργού της Σερβίας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στα γραφεία του EPLO (EPLO Πλάκα, 20 Απριλίου 2017)

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Πλάκα πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 η Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Σερβίας κα  Jadranka Joksimovic.

Η κα Joksimovic, ευρισκόμενη στην Ελλάδα προσκεκλημένη από την ελληνική κυβέρνηση, έγινε δεκτή από τον Διευθυντή του EPLO καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη και υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη κ. Νικόλας Κανελλόπουλος. Η Υπουργός ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δραστηριότητες και την ανάπτυξη του EPLO που σήμερα τον απαρτίζουν 16 χώρες-μέλη μεταξύ των οποίων και η Δημοκρατία της Σερβίας.

Ο καθηγητής κ. Φλογαΐτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις του Οργανισμού στη Σερβία, στις πρόσφατες διαλέξεις που έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες της Σερβίας στα κεντρικά γραφεία του EPLO (του καθηγητή Žarko Obradović, Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας και του καθηγητή Uglješa Ugi Zvekić, πρώην μόνιμου αντιπρόσωπου της Δημοκρατίας της Σερβίας στον ΟΗΕ) και στο ταξίδι του τον Φεβρουάριο του 2017 στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε επαφές με Σέρβους υπουργούς και άλλους κορυφαίους παράγοντες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κα Joksimovic για τη μοναδική στην Ευρώπη “European Law and Governance School” που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του EPLO και ήδη λειτουργεί παρέχοντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές κάθε εθνικότητας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτουν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα πάνω από την εθνική.