Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης του ΕΟΔΙΔ : «ΑRBITRATION & MEDIATION: Of the practice. By the practice. For the practice» (29 Νοεμβρίου 2019)

Συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης του ΕΟΔΙΔ : «ΑRBITRATION & MEDIATION: Of the practice. By the practice. For the practice».

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 το 2ο Διεθνές Συνέδριο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης με θέμα «ΑRBITRATION & MEDIATION: Of the practice. By the practice. For the practice» που διοργάνωσε η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας  (ΕΟΔΙΔ), υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και με τη θεσμική υποστήριξη του ΟΠΕΜΕΔ, του ΕΒΕΑ, του ΣΔΕΕ και του Περιοδικού ΔιΔ.

Στο Συνέδριο Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, νομικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι δικηγορικών εταιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέπτυξαν τις εξελίξεις και τα κρίσιμα ζητήματα της πράξης στον χώρο της Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Νομικής Βιβλιοθήκης, κ. Αντώνης Καρατζάς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος άνοιξαν τις εργασίες του Συνεδρίου οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 επιμέρους ενότητες. Οι 2 πρώτες αφορούσαν στον θεσμό της Διαμεσολάβησης και οι 2 τελευταίες στον θεσμό της Διαιτησίας.

Η 2η Ενότητα, την οποία συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος ασχολήθηκε με θέματα της πράξης, όπως η σημασία για μια εταιρία της επιλογής υπαγωγής των εταιρικών διαφορών στη Διαμεσολάβηση, ποιος είναι ο κρίσιμος ρόλος του παραστάτη δικηγόρου στην ομαλή διεξαγωγή της και ποιες είναι οι τεχνικές διαχείρισης «δύσκολων» συμμετεχόντων, ενώ έκλεισε με την παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η διεξαγωγή Διαμεσολάβησης με βάση τους Κανόνες Διαμεσολάβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας  (ΕΟΔΙΔ). Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Μathieu Savaris, General Counsel Western Europe, Έλενα Φ. Κοσσένα, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια, Εταίρος Δικηγ. Ετ. «SAPLEGAL, Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ευγενία Σαρίδου, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια, Εταίρος στη «ΔΙΑΛΟΓΟΣ Εταιρία Εμπορικής & Οικογενειακής Διαμεσολάβησης», Εταίρος Δικηγ. Ετ. «Κοννίδας & Συνεργάτες» και Πολυχρόνης Κοκκινίδης, Πιστοποιημένος Διαπραγματευτής (IMI, ACB Foundation), Diploma in Negotiations (Οικονομικό Παν. Αθηνών).