Συμμετοχή του Νικόλα Κανελλόπουλου στην επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα «Η υποχρεωτική Διαμεσολάβηση – βήματα προόδου στην πολιτική δίκη;» (Κομοτήνη, 21 Απριλίου 2018)

Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το πρωί του Σαββάτου 21.04.2018 η επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα «Η υποχρεωτική Διαμεσολάβηση – βήματα προόδου στην πολιτική δίκη;».

Από την πλευρά του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Νικόλας Κανελλόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μάντζος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.Νικόλας Κανελλόπουλος.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Δ.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέλυσε με ακρίβεια και πληρότητα τις αφορμές νομικού προβληματισμού που δίνουν οι νέες διατάξεις του ν. 4512/2018 και ειδικά τις δικονομικές ανησυχίες που προκαλεί ο νέος μηχανισμός υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης διαφορών σε ορισμένες κατηγορίες ιδιωτικών διαφορών.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.Δημήτρης Μάντζος ανέπτυξε τη νομική φύση, τις συνέπειες και τις προοπτικές αξιοποίησης της ρήτρας Διαμεσολάβησης από πολίτες και επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και διευθύντρια του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Α. κ. Εύη Αυλογιάρη παρουσίασε τον πολύτιμο και ποικιλόμορφο ρόλο του δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με έντονο επιστημονικό και πρακτικό ενδιαφέρον.

πηγή: www.opemed.gr