Συμμετοχή του κ. Νικόλα Κανελλόπουλου στο ασφαλιστικό forum « Η νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς» (10 Νοεμβρίου 2017, Ζάππειο Μέγαρο)

3 σε 1 συνέδρια, περιλάμβανε το μεγάλο ασφαλιστικό forum που διοργανώθηκε την Παρασκυεή 10 Νοεμβρίου στο Ζάππειο από την ΕΑΕΕ με θέμα «Η νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς» .

Τρεις εκδηλώσεις “τρέχανε” παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Ζαππείου, από τις 16.30 έως τις 18.30 το βράδυ, για να καταλήξουν στη συνέχεια σε μια κεντρική, στην οποία α) ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα των προηγουμένων και β) παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας κοινού με θέμα την ιδιωτική ασφάλιση . Την παύση των εργασιών κήρυξε με την δική του ομιλία, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Μαζαράκης.

    

Οι τρεις ενότητες ήταν :

Α) Αυτή με αντικείμενο την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και υπότιτλο «Επίκεντρο ο Καταναλωτής», με τους Προέδρους των τεσσάρων σωματείων (ΕΑΔΕ – Λύχρου, ΠΣΑΣ – Λελεδάκης, ΠΣΣΑΣ – Γαβαλάκης, ΣΕΜΑ – Ξηρογιαννόπουλος) και τον Πρόεδρο του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου στο πάνελ, και με συντονιστή  τον Γενικό Διευθυντή της Groupama Φοίνιξ, Χρήστο Κάτσιο.

Β) Αυτή με αντικείμενο τις ασφαλιστικές εταιρείες και υπότιτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές», με τους CEO AXA Ερ. Μοάτσο και Interamerican Γ. Καντώρο, στο πάνελ, και με συμμετοχή τον Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας , Θ. Μιχαλόπουλο. Συντονιστής ο Δρ. Χρ. Σαρδελής, Πρόεδρος Εθνικής Ασφαλιστικής.

Γ) Αυτή με αντικείμενο τον καταναλωτή και υπότιτλο «Βασική αρχή, η προστασία του» και πάνελ με τον Υποδιοικητή της ΤτΕ, Θ. Μητράκο, τον Γεν. Γραμματέα του ΟΠΕΜΕΔ ( Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών), Ν. Κανελλόπουλο και τον Επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λ. Ζαγορίτη. Συντονίστρια η CEO Allianz κ. Φιλίππα Μιχάλη.

Η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης κυρία Αντωνάκη συντόνισε την τελευταία ενότητα της Ημέρας, στην οποία είχαν ισότιμη και ισοβαρή παρουσία και οι τρεις βασικοί άξονες της ασφαλιστικής αγοράς: εταιρείες, διαμεσολάβηση, πελάτης.