Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου ως ομιλητή στην διημερίδα του ΚΕΦΙΜ “Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία”, (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, 11-12 Απριλίου 2019).

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Απριλίου η διημερίδα του ΚΕΦΙΜ “Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία” στο  Μέγαρο Παλαιάς Βουλής.

Η πρωτοβουλία Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία, το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα εγχείρημα του ΚΕΦίΜ, είχε ως στόχο να χρησιμεύσει ως οδικός χάρτης για την εφαρμογή αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την ευημερία και την ελευθερία σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής στη χώρα μας.

Ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα “Θεσμικό Πλαίσιο για την Οικονομική Ανάπτυξη” μαζί με τους Αριστείδη Χατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών ΕΚΠΑ, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΚΕΦΙΜ,  Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, τ. Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Μιχάλη Μητσόπουλο, Οικονομολόγο, Senior Advisor Τομέα Μακροοικονομικής Ανάλυσης & Ευρωπαϊκής Πολιτικής (MACRO) ΣΕΒ. Συντονίστρια ήταν η κ. Μάιρα Μπάρμπα. Ο κ. Κανελλόπουλος ανάμεσα σε άλλα τόνισε “Παρά την κρίση, παρά την οικονομική και ηθική πτώχευση, είναι ακόμη ζητούμενο να διαπιστωθεί -χωρίς αστερίσκους κι επιφυλάξεις- ότι ο τρόπος που απονέμεται η δικαιοσύνη, ο τρόπος που εκτελούνται και γίνονται σεβαστές οι συμβάσεις στην Ελλάδα έχει κομβική σημασία για το οικονομικό περιβάλλον. Όχι μόνο στο μακροσκοπικό κόσμο των στρατηγικών επενδύσεων, αλλά και στη μικροοικονομία των καθημερινών συναλλαγών μας.”

Τέλος υπογράμμισε ότι “η Δικαιοσύνη είναι το πιο καθοριστικό, το πιο κρίσιμο «Εργαλείο Ανάπτυξης». Είναι η βασική ασφαλιστική δικλίδα της ευρυθμίας της κοινωνικής συμβίωσης αλλά και της ασφάλειας της οικονομικής δραστηριότητας. Εκτός δηλαδή από θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου, ανάγεται σε θεμελιώδη συνθήκη για την Οικονομική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή”.