Ο Νικόλας Κανελλόπουλος ως μέλος της κριτικής επιτροπής, στην απονομή των βραβείων Responsible Business Awards 2018. (Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, 15 Φεβρουαρίου 2018)

Απονεμήθηκαν τα Responsible Business Awards 2018

Νικητές όσοι οδηγούν την Ελλάδα από το εγώ στο εμείς

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε συγκινησιακό κλίμα απονεμήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα βραβεία του θεσμού των Hellenic Responsible Business Awards, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ο θεσμός των Responsible Business Awards απαντά στην ανάγκη της ελληνικής επιχειρηματικότητας να αναδείξει πρότυπα μοντέλα συνεργασίας, που έχει ανάγκη η Ελλάδα σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, Θεσμικοί Εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη.

Τον θεσμό χαιρέτισε ο κ. Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος δήλωσε πως «η αναγνώριση και επιβράβευση της αξίας της εταιρικής υπευθυνότητας είναι αδιαμφισβήτη για την αύξηση του κοινωνικού κεφαλαίου της χώρας μας, δηλαδή για την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας».

 Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος τόνισε ότι «ο κοινωνικός διάλογος, οι συνέργειες, η κοινωνική ευθύνη, και η συνεννόηση μεταξύ φορέων και κοινωνίας πολιτών είναι μονόδρομος για το μέλλον της ανθρωπότητας και την εμβάθυνση της δημοκρατίας».

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία για το σύνολο της προσφοράς τους στον Καπετάν Παναγιώτη Νικολάου Τσάκο, Ιδρυτή της Tsakos Shipping & Trading S.A., καθώς και στον κ.  Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Σωματείου Διάζωμα.

 Οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου παρουσίασαν τους νικητές στις Ενότητες Βράβευσης «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Ενεργοποίηση & Δέσμευση Ενδιαφερομένων Μερών», «Ιδιωτικές Επιχειρήσεις», «Cause Advocacy», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς» και «Ομάδα CSR της Χρονιάς».

Οι μεγάλες διακρίσεις της βραδιάς ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα χάρη στο Grand Award στην Ενότητα «Ιδιωτικές Μεγάλες Επιχειρήσεις», και τον ΟΠΑΠ, με τη διάκριση «Ομάδα CSR της Χρονιάς».

Τα βραβεία διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications.

 

Πηγή:  www.responsiblebusiness.gr