Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με θέμα «Αξιολόγηση – Επιθεώρηση των δικαστικών λειτουργών. Προβλήματα και προτάσεις πολιτικής». (14 Ιουλίου 2021)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 14 Ιουλίου η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Αξιολόγηση – Επιθεώρηση των δικαστικών λειτουργών. Προβλήματα και προτάσεις πολιτικής», από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
Τη συζήτηση άνοιξε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και εξήρε το έργο του Ινστιτούτου. Στη συνέχεια ο Προέδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη κ. Νικόλας Κανελλόπουλος τόνισε την σημασία της ουσιαστικής αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών για μια σύγχρονη και αποδοτική λειτουργία του δικαστικού συστήματος.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ο οποίος ανέλυσε το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την αξιολόγηση και την Επιθεώρηση των δικαστικών λειτουργών καθώς και για την αναμόρφωση της λειτουργίας της Σχολής Δικαστών.
Ακολούθησαν με εισηγήσεις τους οι κ.κ. Χριστόφορος Κοσμίδης, Επίτιμος Αρεοπαγίτης, Αγάπη Χαλκιαδάκη, Σύμβουλος Επικρατείας, Βασίλης Ανδρουλάκης, Σύμβουλος Επικρατείας, Λάμπρος Τσόγκας, Αντεισαγγελέας Εφετών και Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικηγόρων (CCBE).
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας .