Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η ελευθερία έκφρασης του δικαστή», από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). (12 Οκτωβρίου 2021)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η ελευθερία έκφρασης του δικαστή», από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
Τη συζήτηση άνοιξε μέσω link ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και εξήρε το έργο του Ινστιτούτου. Στη συνέχεια ο Προέδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη κ.Νικόλας Κανελλόπουλος αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς ομιλητές παρέθεσε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που προκύπτουν γύρω από το ζήτημα της ελευθερίας έκφρασης των σύγχρονων δικαστικών λειτουργών τόσο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους όσο και εκτός αυτής, στην ιδιωτική τους σφαίρα.
 
Ακολούθησαν με εισηγήσεις τους οι κ.κ. Πέτρος Αλικάκος, Διδάκτωρ Νομικής, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Στέργιος Κοφίνης, Διδάκτωρ Νομικής, Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος, Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία, Κυριάκος Οικονόμου, Αρεοπαγίτης ε.τ.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Γιώργος Σταυρόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πρώην Υπουργός.