Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου στο 5th Risk & Business Continuity Management Forum, στo πάνελ “GDPR: Ευκαιρία για την Ανθεκτικότητα”. (Divani Caravel Hotel, 29 Μαΐου 2019).

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

 

Με θέμα την Επιχειρησιακή Συνέχεια των οργανισμών και τη διαχείριση των Απειλών, έλαβε χώρα εχθές, Τετάρτη 29 Μαΐου, το 5th Risk & Business Continuity Management Forum. Η επιτυχής διοργάνωση έγινε από το μηνιαίο περιοδικό Netweek της Boussias Communications και την  Fidel & Fortis.

Στο 5th Risk & BCM Forum εισήχθη η έννοια του Organizational Resilience και σε τέσσερα Masterclass αναπτύχθηκε η σημασία της Ανθεκτικότητας των οργανισμών και οι παράγοντες που την καθορίζουν. Τα Masterclass πλαισιώθηκαν από συζήτηση πάνελ και ζωντανές συνεντεύξεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκε ο ανθρώπινος παράγοντας και ο ρόλος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Keynote speaker ήταν ο Wassili Zafiris, ο οποίος ανέπτυξε τον τομέα και έκανε ειδική αναφορά στο κόστος και στις επιπτώσεις στην ανθεκτικότητα ενός οργανισμού από το stress των εργαζομένων σε αυτόν. Ο κεντρικός ομιλητής τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της κουλτούρας ενός οργανισμού στην Ανθεκτικότητά του, όπως και εκείνον της Υπευθυνότητας, που σκόπιμο είναι να καλλιεργηθεί στους εργαζομένους.

Τον κρίσιμο τομέα του ελέγχου της εγκυρότητας πλάνου Επιχειρησιακής Συνέχειας ανέπτυξε ο Dr. Εμμανουήλ Αλβίζος, PhD IT Governance Senior Consultant, Priority AE.

Σε ειδικό κεφάλαιο αναλύθηκε ο ρόλος της Κυβερνοασφάλειας στην ενίσχυσης της Ανθεκτικότητας στις Εθνικές Κρίσιμες Υποδομές.

Το κανονιστικό πλαίσιο του GDPR αποτελεί παράγοντα που καθορίζει την ανθεκτικότητα ενός οργανισμού και στο Συνέδριο δόθηκε έμφαση στις ευκαιρίες που ο ίδιος ο κανονισμός προσφέρει.

Το 5th Risk & BCM Forum διεξήχθη στο Divani Caravel και προσέλκυσε το ενδιαφέρον στελεχών προερχόμενων από διαφορετικούς τομείς, όπως Business Continuity Managers, Chief Risk Officers, Στελέχη Πληροφορικής και Ασφαλείας Πληροφοριών,  Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Ελεγκτές

Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Ελεύθερους επαγγελματίες Δικηγόρους, Στελέχη Εταιρικής Επικοινωνίας και Crisis Managers, Επιχειρηματίες, Γενικούς Διευθυντές  και Διευθύνοντες Συμβούλους.

Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η Priority ΑΕ.

Υποστηρικτής η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΑΙΑ) ΑΕ.

Conference Experience Sponsor το Conferience.

 

πηγή:www.boussiasconferences.gr