Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου στα Hellenic Responsible Business Awards 2023, ως μέλος της κριτικής επιτροπής. (12 Ιουλίου 2023, Μουσείο Οίνου )

Hellenic Responsible Business Awards 2023

Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα με όρους αειφορίας

 

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για όγδοη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη, ενώ τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, δήλωσε πως: «Τα μέλη του ΣΕΒ λειτουργούν με γνώμονα τόσο την ανάπτυξη της οικονομίας όσο και τη στήριξη της κοινωνίας. Η αξιοκρατία, η ισότητα στην εργασία, η κατάρτιση, η έμφαση στην καινοτομία, η βιωσιμότητα και το αίσθημα ευθύνης για το σήμερα και το αύριο χαρακτηρίζουν τις επιλογές τους. Εύχομαι τα φετινά βραβεία να αποτελέσουν την απαρχή για τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης αξίας».   

Η Πρόεδρος της 30μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, τόνισε πως: «Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με νέες συνθήκες και δεδομένα που δημιουργεί με αστραπιαία ταχύτητα η ψηφιακή επανάσταση. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία, και παρά τις όποιες εγγενείς δυσχέρειες, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει το γεγονός ότι μέσω της διοργάνωσης Hellenic Responsible Business Awards 2023 βρισκόμαστε όλοι μαζί για να αποδώσουμε τα εύσημα στις επιχειρήσεις που τόσο το δικαιούνται. Η υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης πιστεύω ότι έχει πλέον περάσει στο ελληνικό επιχειρηματικό DNA.  Ο επιχειρηματικός κόσμος το αναγνωρίζει. Στην πολιτεία εναπόκειται να δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που να ενθαρρύνει όλες τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στον δύσκολο δρόμο του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής μετάβασης. Ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών υποστηρίζουμε ενεργά την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης από τις επιχειρήσεις – μέλη μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθοδήγηση των μικρότερων σε μέγεθος επιχειρήσεων. Ζητούμενο για εμάς, δεν είναι απλώς η συμμόρφωση των επιχειρήσεων σε υποχρεώσεις, αλλά η διαμόρφωση στρατηγικών που να ανταποκρίνονται στο μέγεθος και τις ιδιαιτερότητες κάθε επιχείρησης, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιες να αποκομίσουν τα οφέλη μιας πιο υγιούς και συμπεριληπτικής ανάπτυξης».

Το τιμητικό βραβείο της εκδήλωσης απονεμήθηκε φέτος στον κο Πάνο Καρβούνη, για το έργο του ως Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία.

 

 

 

Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τον δημοσιογράφο κο Πέτρο Κουμπλή, ξεχώρισαν στις Ενότητες βράβευσης: «Αριστεία στη συνεργασία», «Πρότυπο επένδυσης», «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη», «Purpose», «Ισότιμη Συμμετοχή», «Επιχειρησιακός Μετασχηματισμός & Βιώσιμη ανάπτυξη», «Τεχνολογία για το κοινό καλό», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «ESG & SDGs»,  «ΜΚΟ της χρονιάς», «Καλύτερη Ομάδα CSR» και «Υπεύθυνη ηγεσία». Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στην Alpha Bank για την ανάδειξή της ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τους σπουδαστές στο ατελιέ του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

 

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.responsiblebusiness.gr για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα των νικητών, φωτογραφίες και το video από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.

πηγη: Boussias