Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου στα Hellenic Responsible Business Awards 2024, ως μέλος της κριτικής επιτροπής. (9 Ιουλίου 2024, Μουσείο Οίνου )

 

– ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –


Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024
Hellenic Responsible Business Awards 2024

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη οδηγός για μια οικονομία εξωστρέφειας και ευκαιριών. 
Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για ένατη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη, ενώ τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.


Ο Πρόεδρος της 36μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, δήλωσε πως: «Θέλω να συγχαρώ όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και οι οποίες αναδεικνύονται για την προσπάθειά τους να κάνουν πράξη την αλλαγή προς ένα παραγωγικό υπόδειγμα που είναι σύγχρονο, εξωστρεφές και με επιχειρήσεις που προσπαθούν και πετυχαίνουν. Θέλουμε, και χρειαζόμαστε, περισσότερες επιχειρήσεις που εντοπίζουν περιθώρια βελτίωσης, βάζουν στόχους και οργανώνονται με υπευθυνότητα προκειμένου να κάνουν βήματα προσαρμογής σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Για εμάς στον ΣΕΒ, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν, εκτός από φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση, και σημαντικούς συμμάχους στην προσπάθεια για μια οικονομία που δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτική».


Η Επίτιμη Πρόεδρος του θεσμού, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου τόνισε πως: «Τα Hellenic Responsible Business Awards είναι ένας θεσμός που τιμά και αναδεικνύει την επιχειρηματική αριστεία, την υπευθυνότητα, την ηθική και βιώσιμη ανάπτυξη. Επιβραβεύοντας τις επιχειρηματικές επιδόσεις αλλά και τις αξίες που βρίσκονται πίσω από αυτές – όπως τη δημιουργικότητα, την επένδυση στους ανθρώπους, τη στήριξη τοπικών κοινωνιών και τη βιώσιμη χρήση πόρων – αναδεικνύουμε προοπτικές για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον των επιχειρήσεων. Ένα μέλλον όπου η επιτυχία μετριέται όχι μόνο με τα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και με την επίδραση στην κοινωνία και το περιβάλλον. Το ΕΒΕΑ, μέσα από συνέργειες με εξειδικευμένους φορείς, δράσεις δικτύωσης και τη συγκρότηση ειδικών επιτροπών διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια».


Το τιμητικό βραβείο της εκδήλωσης απονεμήθηκε φέτος στον κο Ευθύμιο Βιδάλη, για το καινοτόμο και πρωτοπόρο έργο του στην πρωτοβουλία ίδρυσης του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 έως το 2016, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τα Responsible Business Awards για την τιμητική βράβευση που εκτός από προσωπική τιμή, αφορά κυρίως το έργο που για δεκαέξι χρόνια, επιτελεί το Συμβούλιο ΣΕΒ ΒΙΑΝ. Προάγει προτάσεις που σταθμίζουν και τις τρεις διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης: περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία, αλλά και τον ρόλο των επιχειρήσεων σε αυτά. Τονίζει δε, συστηματικά πως κύριο θεμέλιο είναι ένας κοινωνικός διάλογος, με στενή συνεργασία, πνεύμα του επείγοντος και αμοιβαίες δεσμεύσεις, όλων των εμπλεκομένων ώστε να πορευθούμε στο μέλλον μαζί».


Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τον δημοσιογράφο κο Πέτρο Κουμπλή, ξεχώρισαν στις Ενότητες βράβευσης: «Αριστεία στη συνεργασία», «Πρότυπο επένδυσης», «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη», «Purpose», «Ισότιμη Συμμετοχή», «Επιχειρησιακός Μετασχηματισμός & Βιώσιμη ανάπτυξη», «Τεχνολογία για το κοινό καλό», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «ESG & SDGs», «ΜΚΟ της χρονιάς», «Καλύτερη Ομάδα CSR» και «Υπεύθυνη ηγεσία». Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στην Alpha Bank για την ανάδειξή της ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς.


Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τους εθελοντές της ΑΜΚΕ HUMANITY GREECE .


Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.responsiblebusiness.gr για να δείτε τον