Συμμετοχή Νικόλα Κανελλόπουλου, Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΜΕΔ στο 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης (16-17 Ιουνίου 2023).

 

Στις 16 και 17 Ιουνίου, έλαβε χώρα, διαδικτυακά, το 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΟΠΕΜΕΔ). 

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το ADR Hellenic Training Hub με τη συμμετοχή διαμεσολαβητών από τις ΗΠΑ, την Ν. Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, με στόχο τη διάδοση της διαμεσολάβησης ως μέσο επίλυσης συγκρούσεων και συμφιλίωσης.

Την έναρξη των εργασιών του Φεστιβάλ χαιρέτησε, ο κ Νικόλας Κανελλόπουλος,  Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ.

Ο κ. Κανελλόπουλος στην εισήγησή του εξήρε το θεσμό της Διαμεσολάβησης, ως εναλλακτικό τρόπο επίλυσης διαφορών και αναφερόμενος στο όραμα και στις δράσεις του ΟΠΕΜΕΔ για την εμπέδωση και διάδοση του θεσμού στην Ελλάδα χαιρέτισε ένθερμα την πρωτοβουλία για το 1ο Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης, τονίζοντας, μεταξύ και άλλων, την ανάγκη της σταδιακής αλλαγής κουλτούρας στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι «συγκρούσεις» σε κάθε πεδίο της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής δραστηριότητας, κλείνοντας με την ευχή ότι το μέλλον ανήκει στη φιλική και ειρηνική επίλυση των ιδιωτικών διαφορών.