Κλειστή συνάντηση εργασίας από τη διαΝΕΟσις και το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με θεμα “Η Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα: Χωροταξία Και Νέες Τεχνολογίες.” (Πλάκα, 2 Οκτωβρίου 2019)

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε  από  τη διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO)  workshop με θεμα “Η Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα: Χωροταξία Και Νέες Τεχνολογίες.” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα.

Το workshop στο οποίο συμμετείχε και απήυθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, άνοιξε με τις τοποθετήσεις του Γενικού Διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου και του Προέδρου του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του EPLO Νικόλα Κανελλόπουλου.

 

Στην εκδήλωση παρουσιαστηκαν και σχολιάστηκαν τα ευρήματα και συμπεράσματα της έρευνας της διαΝΕΟσις «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα: Προτάσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα», κατά το μέρος που αφορά τις ενότητες “Χωροταξία” και “Νέες Τεχνολογίες”. Τα βασικά σημεία της μελέτης ανέπτυξαν οι κ.κ. Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας – Αναπλ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Πέτρος Αλικάκος, Πρόεδρος Πρωτοδικών – Δρ.Ν., Θεοκτή Νικολαΐδου, Εφέτης και Λάμπρος Τσόγκας, Αντεισαγγελέας Εφετών υπό τον συντονισμό της Πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.